Uncategorized

Hogyan válasszunk esküvő fotóst!

2020-02-07, 0 Comments

Először is a tévhittel ellentétben szeretném leszögezni, hogy nem mindig a legdrágább fotós a legjobb! Ugyanez igaz fordítva is. Joggal kérdezhetjük tehát, mégis mi alapján érdemes dönteni? Ha bemegyünk egy cipőboltba, nem mindig azt nézzük, melyik a legdrágább cipő vagy éppen a legolcsóbb. Egy cipővásárlásnál rengeteg tényező alapján döntünk, például: mekkora a mérete, milyen a kinézete, passzol-e hozzám.

Egy esküvői fotós kiválasztása hasonlóképpen működik. Itt is szükségünk lesz bizonyos szempontokra, melyek alapján meghozzuk a döntésünket, és igen, ahogy azt már említettem, nem mindig az ár lesz a mérvadó.

De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egyáltalán? Tekintsünk át néhányat ezek közül!

A trendek változnak

Van az a mondás, mi szerint „Egy dolog biztos a világban, semmi sem állandó”. Minden kornak megvan az aktuális trendje, így van ez a divattal, filmekkel és a fotózással is. Mindig akadnak újabbnál-újabb stílusok, kreatív megoldások, de nekünk azt kell eldöntenünk, leginkább mi az, amire igazán szükségünk van. Amennyiben olyan fotóst választunk, aki egy egészen új irányzatot követ, el kell döntenünk, hogy az a kép, amit most ő készített, vajon ugyanúgy fog-e tetszeni 20 év múlva is, mint most.

Színek sokasága

Ahány fotós annyi színvilág! Ugyanez igaz az ügyfelekre is. Mindenki más típusú színvilágot szeret. Ügyeljünk arra, hogy közös megegyezés alapján a hozzánk legközelebb álló megoldást válasszuk.

Azok a bizonyos csomagok

Szinte majdnem minden fotósnak vannak csomag ajánlatai, amik közül bátran kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet. Ettől függetlenül sokszor megesik, hogy nem találunk nekünk tetsző megoldást. Amennyiben így járunk, ne habozzunk, vegyünk magunkon erőt és bátran kérjünk személyre szabott ajánlatot.

Minőség vs. mennyiség, avagy miért annyi az amennyi

Ahogy mondani szokás, a jó munkához idő kell. Sajnos, mint minden más szakmában, itt is igaz, hogy a mennyiség növekedésével az ár is emelkedik. Viszont fontos kiemelni, hogy azért nem egyenesen arányosan. Korrekt árszabás esetén egy magasabb kategóriájú csomag nem lesz annyival drágább, ahány képpel többet kapunk érte. Gondolj csak például egy hétköznapi termékre: egy 2 literes kóla sem kerül általában kétszer annyiba, mint az 1 literes. Szolgáltatások esetén ez hasonlóképpen működik. Tehát ha alaposan megvizsgáljuk a csomagárakat, lehet, hogy olcsóbban kijön egy közepesen drága, mint egy olcsóbb csomag több extra szolgáltatással kiegészítve. Viszont, ha egy-egy csomagban szembetűnően sok képet kínálnak olcsón, érdemes lehet kicsit gyanakodni, és alaposabban utánajárni, mi lehet ennek az oka.

A nagy találkozás, avagy a kémia mindenütt jelen van

Miután megbizonyosodtunk arról, hogy Ő a mi választottunk, és jó esetben még a kiszemelt időpont is megfelelő a számára, érdemes egy személyes találkozót is megejteni, ugyanis sokszor itt dől el, hogy működik-e vagy bukik a történet. Lehet ő bármilyen jó fotós, ha egyszerűen azt érzitek, hogy nincs meg az összhang köztetek.

bluenight

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this